Door: Team Mensenlinq in Nieuws

‘Monsieur LeClerc’ uit legendarische serie ‘Allo ‘Allo overleden

De Britse acteur Robin Parkinson is op 92-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC woensdag. Hij stierf in het bijzijn van zijn familie

Parkinson werd wereldberoemd als Monsieur Ernest LeClerc, de vaak vermomde koerier van het verzet in de legendarische Britse komedieserie ‘Allo ‘Allo.

‘Allo ‘Allo was een van de grootste hits van de BBC in de jaren tachtig. De langlopende komedie vertelde over café-eigenaar René Artois, die vanuit zijn bar in de Franse plaats Nouvion onder de neus van de Duitse bezetters het plaatselijke verzet faciliteert. Ernest ‘verving’ na een paar seizoenen zijn broer Roger, die in eerste instantie de geheime boodschappen van het verzet overbracht. Als hij dit deed, introduceerde deze zich steevast met de iconische tekst ‘It is I, LeClerc!’. Ernest bleek ook goed in het vervalsen van handtekeningen, paspoorten en schilderijen, wat het verzet vaak prima van pas kwam.

De rol van Ernest LeClerc werd vertolkt door twee acteurs. Parkinson volgde Derek Royle op toen deze vrij kort nadat hij begon aan de opnames overleed. LeClerc was de rol waar het grote publiek Parkinson van bleef kennen. Ook omdat hij de rol lang op het toneel bleef spelen. Er kwam een West End-productie van ‘Allo ‘Allo die in de jaren negentig ook op wereldtournee ging.

Parkinson speelde vanaf 1960 in meer dan honderd films en series, zoals Dad’s Army, The Young Ones, Hi-de-Hi! en The Two Ronnies. Zijn laatste televisierol speelde hij in 2007. Ook deed Parkinson veel inspreekwerk, zoals voor het bekende kinderprogramma Button Moon dat in de jaren tachtig heel populair was. In de animatieserie reisden personages gemaakt van keukengerei in een bonenblik naar de maan.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 12-5-2022. Foto: ANP/HH

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Zanger en liedjesschrijver Guus Smeets overleden

Zanger, componist en liedjesschrijver Guus Smeets is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden.

In memoriam Grietje Pasma, sportieve duizendpoot met een gouden hart

Grietje Pasma overleed op 67-jarige leeftijd in haar woonplaats Groningen. Sportverslaggever William Pomp schreef een In Memoriam over de vrouw, die vooral bekend werd vanwege het groot maken van de 4 Mijl en haar eeuwige liefde voor basketbalclub Donar.

Achter de deuren van de dood De uitvaartzangeres

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Fre Bos
In memoriam Fré Bos, de eigenzinnige godfather van het veldrijden, is niet meer

Tientallen wielrenners stoomde hij in zijn leven klaar voor het grote werk. Fré Bos is er niet meer, maar de eigenzinnige trainer en ploegleider is nog lang niet vergeten. Naast de namen van zijn familieleden mocht de poot van Moppie natuurlijk niet ontbreken in de rouwadvertentie van Fré Bos, die op 88-jarige leeftijd in zijn […]

Voorbereiden op later Onontkoombaar verdriet

Tweede paasdag, zeven uur in de avond. Voor het eerst in 4 weken heb ik een dag waarin ik voor mijn gevoel niet achter mijn agenda aan hol. Afgelopen weken stonden in het teken van de crisis. Twee gelijke crisisteams gevormd die om en om 24 uur verantwoordelijk zijn voor WZH, ook in het weekend. Alle locatie- en stafmanagers bijeen geroepen om te bespreken hoe we deze crisis het hoofd wilden gaan bieden. Roosters aanpassen, mensen vrij spelen voor als het echt spannend wordt. Een opvangteam organiseren om personeel op te vangen en psychische bijstand te verlenen. Voldoende mondkapjes, handschoenen en schorten bij WZH zien te krijgen. Voor alle mensen die administratieve en kantoorfuncties vervullen een thuiswerkplek organiseren. Nieuwe maatregelen en richtlijnen van het RIVM en de overheid opvolgen. De moeilijkste en pijnlijkste daarvan is wat mij betreft dat we familie de toegang tot hun dierbaren in de WZH locaties moeten ontzeggen. Brieven opstellen voor personeel, bewoners en familie over wat WZH allemaal doet en moet doen naar aanleiding van Corona en wat dat voor hen gaat betekenen.

herinerhen
HerinnerHen Janet Clara Kooi-Volbeda

In de bloementuin van Janet bloeiden vier anemonen.
“Kijk”, zei ze, “deze bloemen zijn voor mij het symbool van liefde voor mijn vier dochters: Miriam, Miranda, Fenna en Ingres”.

Voorbereiden op later Een testament opstellen: wat moet ik weten?

Een testament opstellen is een minder prettig klusje wat we het liefst zo lang mogelijk uitstellen. Maar uiteindelijk ontkom je er niet aan. Als je een huis koopt, kinderen krijgt, gaat trouwen of scheiden of met pensioen gaat, er zijn verschillende momenten waarop je gaat nadenken over het vastleggen van persoonlijke keuzes. Maar… Wat houdt een testament precies in?

Uitvaart Een laatste groet aan de overledene

‘Een lied zingen was het laatste wat ik voor haar kon doen’