Door: Team Mensenlinq in Nieuws

Luchtbuks Ria op 101-jarige leeftijd overleden

Ria van Dijk, beter bekend als ’Luchtbuks Ria’, is overleden. Tachtig jaar lang bezocht ze schiettenten op de kermis in Tilburg. Ze kreeg bekendheid door de foto’s die bij een welgemikt schot in de roos van haar gemaakt werden. Ria van Dijk stierf donderdagavond aan de gevolgen van een longontsteking in het Tilburgse zorgcentrum Het Laar waar ze woonde. Ze werd 101 jaar oud.

Dat meldt Omroep Brabant. Ria was zestien jaar oud toen ze voor de eerste keer in een schiettent op de Tilburgse kermis een foto van zichzelf schoot. Dat was in 1936. Het was destijds niet gebruikelijk dat meisjes dat deden, maar daar trok Ria zich niet veel van aan. Ria was een een vrijgevochten, onafhankelijke vrouw. Na een opleiding tot apothekersassistente opende ze voor haar dertigste een eigen drogisterij.

Honderdste verjaardag

Op haar honderdste verjaardag was er vanwege de coronapandemie geen kermis in Tilburg. Maar een schiettent kwam speciaal voor haar naar het terrein van het zorgcentrum waar ze woonde. Vanuit haar rolstoel legde ’Luchtbuks Ria’ aan, en… raak!

In 2021 verscheen het kinderboek ’Oma Luchtbuks’, waarvoor Ria van Dijk model had gestaan. „En ik heb niet eens kleinkinderen”, bekende ze bij de presentatie. Ria van Dijk bleef haar leven lang ongehuwd.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 19-11-2021

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

In memoriam Nicorien Bol uit Groningen was zelf het allermooiste sieraad

Een grote foto sierde de afgelopen tijd de etalage van haar winkel in de Oude Kijk in ‘t Jatstraat in Groningen. Daarop staat Nicorien zelf, in haar element, je hoort haar bijna lachen. ,,Nico, jij was het allermooiste sieraad’’, staat eronder, evenals de twee data die haar leven omvatten. Geboren op 13 december 1968, gestorven op 1 april 2020.

Online onsterfelijkheid Wanneer een presentatie dichtbij komt

Een foto plaatsen op Instagram, even een snel bericht op Facebook of Twitter. Je kleding bestel je handig via je online account bij internetwinkels, contact met je jeugdvriendin hou je via de mail. Je hebt meer foto’s op je mobiel opgeslagen dan er ooit in een fotoalbum geplakt kunnen worden. Je filmpjes en documenten staan handig en overzichtelijk opgeslagen in ‘the cloud’. We staan er niet bij stil, maar veel van wat we in ons leven doen en meemaken gebeurt digitaal, online of staat in verbinding met het web. Allemaal prima zolang je er zelf nog bij kunt. Maar wat gebeurt er met jouw online leven als je er niet meer bent? In deze serie praat Cick Geers met digitaal specialist Sander van der Meer over de vele facetten van een erfenis die niet in waarde is uit te drukken: je digitale nalatenschap.

Voorbereiden op later Resomeren. Een duurzaam alternatief voor begraven en cremeren

Iedereen weet dat hij vroeg of laat zal overlijden. Het is niet verkeerd om eens na te denken over je dood en om erover te praten met je familie. Wil je na je dood je lichaam laten cremeren, begraven of afstaan aan de wetenschap? Voor wie twijfelt: over een paar jaar zou je zomaar eens een extra optie kunnen krijgen. En die is nog duurzaam ook.

Rouw 7 handreikingen voor omgaan met mensen in rouw

Ton Zijderveld stelde zeven handreikingen op hoe je het beste kan omgaan met een mens in rouw.

In memoriam Met het overlijden van Hieke de Hullu komt een einde aan de twee-eenheid

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Hieke de Hullu (1933-2019) uit Oosterhesselen.

Rouw Tips bij afscheid nemen van een dierbare: ‘Als je jezelf blijft, kan je het niet fout doen’

Afscheid nemen van een dierbare die komt te overlijden is onderdeel van een persoonlijk en soms emotioneel rouwproces. De dood is iets waar je je eigenlijk bijna niet op kan voorbereiden. Toch willen we graag van tevoren weten wat we kunnen verwachten. Alberta Kuil van Troost & Meer biedt rouw en verliesbegeleiding, geeft workshops en lezingen en verzorgt uitvaarten en deelt haar tips voor […]

Rouw ‘ Afscheidsritueel op zee maakt afscheid dragelijker’

Schipper Oeds begeleidt nabestaanden op het Wad