John Schiphouwer
Door: Team Mensenlinq in In memoriam

Journalist John Schiphouwer (60) uit Emmer-Compascuum was een duizendpoot

Journalist John Schiphouwer uit Emmer-Compascuum is vorige week dinsdag overleden. Hij werkte ruim tien jaar voor het weekblad Emmen.nu, een voorganger van de door NDC Mediagroep uitgegeven Emmer Courant.

De in Klazienaveen geboren en getogen Schiphouwer zette eind jaren tachtig zijn eerste schreden op het journalistieke pad bij de pas gestarte lokale omroep Radio Emmen. Later was hij onder andere werkzaam bij het huis-aan-huisblad Perspectief, dat in de gemeente Emmen verscheen.

Met zijn eigen bedrijf begon Schiphouwer een website met nieuws uit Zuidoost-Drenthe. Dat resulteerde in 2005 in de start van het weekblad Emmen.nu, waar Schiphouwer als journalist bij betrokken was. Emmen.nu werd uitgegeven door Boom regionale uitgevers uit Meppel. Vlak na de overname van Boom door NDC Mediagroep in 2017 ging het weekblad verder als de Emmer Courant.

Discjockey in de IBO Bar

Voordat zijn journalistieke carrière begon was Schiphouwer werkzaam bij onder andere Schomaker Mannenmode. Daarnaast maakte hij naam als discjockey van discotheek IBO Bar in Barger-Compascuum. Hij draaide daar van 1976 tot 1993. Ook stond hij in de afgelopen jaren enkele malen achter de draaitafels tijdens het muziekevenement Back to the Music in Klazienaveen.

John Schiphouwer en Judith Regendorp (links) presenteren de Sportverkiezingen Emmen.

Miss Emmen-verkiezing en sportverkiezing

Schiphouwer was één van de drijvende krachten achter de Miss Emmen-verkiezing op het marktplein in Emmen. Nadat hij het evenement jarenlang had gepresenteerd, bleef hij als jurylid bij het grote evenement betrokken. Ook presenteerde hij een aantal keren de jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Emmen, samen met RTV Drenthe-collega’s Judith Regendorp en Ineke Kemper. Kemper nam het stokje over als presentatrice, maar Schiphouwer bleef verbonden als jurylid bij de verkiezing.

Om gezondheidsredenen moest hij in 2017 stoppen met zijn werkzaamheden.

John Schiphouwer laat een vrouw, zoon en dochter na. Hij is 60 jaar geworden.

Bron: Dagblad van het Noorden. Geplaatst 15-9-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Voorbereiden op later Je lichaam schenken aan de wetenschap

Na je overlijden kan je worden begraven, gecremeerd of je kan je lichaam ter beschikking stellen aan de medische wetenschap. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld het medische vak leren en kunnen medisch specialisten nieuwe operatietechnieken ontwikkelen. Maar hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk?

Nieuws Bart Ormel uit Breda op 19-jarige leeftijd overleden na tragisch ongeval in Valencia

De 19-jarige Bart Ormel uit Breda is op 15 oktober overleden na een tragisch ongeluk in de Spaanse stad Valencia. Dat meldt voetbalvereniging Beek Vooruit op hun website.

Nieuws Oud-minister Ella Vogelaar (69) onverwachts overleden

In haar woonplaats Utrecht is gisteren oud-minister Ella Vogelaar (69) overleden. Dat meldt de PvdA.In een verklaring van haar familie staat dat ze al geruime tijd leed aan depressies en zelf een einde aan haar leven heeft gemaakt.

Rouw Hilly Bosscher uit Ruinen stapte 30 jaar geleden uit het leven, nadat ze haar beide zoons verloor. Psychiater Boudewijn Chabot hielp haar bij de euthanasie: ‘Ik wist niet wat ik hoorde’

Deze week is het dertig jaar geleden dat Hilly Bosscher (50) uit Ruinen uit het leven stapte, nadat ze in een paar jaar tijd haar beide zoons verloor. Ze had één wens: begraven worden tussen haar jongens. Psychiater Boudewijn Chabot, nu 80 jaar, uit Haarlem gaf haar de dodelijke middelen en werd vervolgd. Een terugblik. […]

Nieuws Motorcoureur Jan de Vries (77) overleden

PURMEREND – Voormalig motorcoureur Jan de Vries is op 77-jarige leeftijd overleden. De Vries was 14-voudig Grand Prix-winnaar. Hij werd twee keer wereldkampioen in de 50cc. De Vries is de succesvolste Nederlandse coureur ooit in een solo wegraceklasse. Hij veroverde de wereldtitel in de 50cc-klasse in 1971 en 1973 op een Van Veen Kreidler. Hij won […]

In memoriam Zanger en liedjesschrijver Guus Smeets overleden

Zanger, componist en liedjesschrijver Guus Smeets is donderdag op 71-jarige leeftijd overleden.

Nieuws Zanger Dries – Andres – Holten op 84-jarige leeftijd overleden

VENLO – Zanger en tekstschrijver Dries Holten is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij werd vooral bekend als Andres, de helft van het duo Sandra en Andres, dat hij samen met Sandra Reemer vormde van 1966 tot 1975. Met hun nummer Storybook Children stonden ze in 1968 dertien weken in de Top 40.

Coaching Afweerpatronen om de pijn van verlies te dragen.

Ze stormt druk en zenuwachtig het kantoor binnen. Als ik haar vraag hoe gaat roept ze: “Goed!” En vervolgens een grote zucht. “Heb je last van de warmte?” vraag ik. “Nee” zegt ze, druk met haar armen zwaaiend. “Mijn tweelingzus is overleden. De tweeling Ik kijk haar aan. “Wat verschrikkelijk voor je, waarom ben je […]