John Schiphouwer
Door: Team Mensenlinq in In memoriam

Journalist John Schiphouwer (60) uit Emmer-Compascuum was een duizendpoot

Journalist John Schiphouwer uit Emmer-Compascuum is vorige week dinsdag overleden. Hij werkte ruim tien jaar voor het weekblad Emmen.nu, een voorganger van de door NDC Mediagroep uitgegeven Emmer Courant.

De in Klazienaveen geboren en getogen Schiphouwer zette eind jaren tachtig zijn eerste schreden op het journalistieke pad bij de pas gestarte lokale omroep Radio Emmen. Later was hij onder andere werkzaam bij het huis-aan-huisblad Perspectief, dat in de gemeente Emmen verscheen.

Met zijn eigen bedrijf begon Schiphouwer een website met nieuws uit Zuidoost-Drenthe. Dat resulteerde in 2005 in de start van het weekblad Emmen.nu, waar Schiphouwer als journalist bij betrokken was. Emmen.nu werd uitgegeven door Boom regionale uitgevers uit Meppel. Vlak na de overname van Boom door NDC Mediagroep in 2017 ging het weekblad verder als de Emmer Courant.javascript:void(0)

Discjockey in de IBO Bar

Voordat zijn journalistieke carrière begon was Schiphouwer werkzaam bij onder andere Schomaker Mannenmode. Daarnaast maakte hij naam als discjockey van discotheek IBO Bar in Barger-Compascuum. Hij draaide daar van 1976 tot 1993. Ook stond hij in de afgelopen jaren enkele malen achter de draaitafels tijdens het muziekevenement Back to the Music in Klazienaveen.

John Schiphouwer en Judith Regendorp (links) presenteren de Sportverkiezingen Emmen.

Miss Emmen-verkiezing en sportverkiezing

Schiphouwer was één van de drijvende krachten achter de Miss Emmen-verkiezing op het marktplein in Emmen. Nadat hij het evenement jarenlang had gepresenteerd, bleef hij als jurylid bij het grote evenement betrokken. Ook presenteerde hij een aantal keren de jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Emmen, samen met RTV Drenthe-collega’s Judith Regendorp en Ineke Kemper. Kemper nam het stokje over als presentatrice, maar Schiphouwer bleef verbonden als jurylid bij de verkiezing.

Om gezondheidsredenen moest hij in 2017 stoppen met zijn werkzaamheden.

John Schiphouwer laat een vrouw, zoon en dochter na. Hij is 60 jaar geworden.

Bron: Dagblad van het Noorden. Geplaatst 15-9-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Uitvaart Mama, je bent de liefste van de hele wereld’

Muzikale inspiratie voor rouw en uitvaart: de uitvaart van een vader of moeder. De muziek begint daar waar de macht van het woord stopt’, zei componist Richard Wagner. Muziek kan herinneringen opbrengen of troost bieden tijdens een uitvaart of rouwperiode. Je wilt graag dat het typerend is voor jou, of voor een dierbare die overleden […]

Rouw Huilend zit ze met het rieten mandje op schoot

Het is een prachtig kindje. Haar moeder laat de foto’s zien van het doodgeboren meisje. Haar derde kind. Ze zou nu acht zijn geweest. ‘We hebben een paar hele mooie dagen gehad met haar. Mijn zoon en dochter gingen er heel natuurlijk mee om toen ze bij ons in de kamer in haar witte rieten mandje lag. Ze waren heel verdrietig, want er zou een nieuw kindje komen en dat gebeurde ook, maar ze bleef maar heel kort. Ze snapten heel goed dat het heel erg was wat er was gebeurd, maar het zijn kinderen he.
En ze vonden al die aandacht en al dat bezoek ook heerlijk, wat ik heel goed snap.

Rouw Rouwen tijdens de feestdagen: hoe ga je er mee om?

Veel mensen omschrijven kerst als een warme, gezellige periode met familie en vrienden. Dat zal dit jaar door de coronacrisis helaas voor velen anders zijn. Maar voor sommigen worden deze feestdagen nog zwaarder, doordat zij nog in een rouwperiode zitten. Hoe kom je door zo’n mooie, maar tegelijkertijd moeilijke periode heen? Bepaal van tevoren hoe je de feestdagen wilt invullen   […]

Nieuws Columniste, verhalen-vertelster en kunstenares Dieneke Smink-Dagelet overleden

Havelte – Op 84-jarige leeftijd is dinsdag Dieneke Smink-Dagelet overleden. De bekende inwoonster van Havelte schreef als columnist bijna vijfhonderd columns voor huis-aan-huis-krant De Westervelder. Deze zomer werd haar laatste Cursiefje gepubliceerd.

Nieuws Roxette-zangeres Marie Fredriksson overleden

De zangeres van het Zweedse popduo Roxette, Marie Fredriksson, is overleden, melden Zweedse media. Fredriksson was al enige tijd ziek. Ze stierf gisterochtend op 61-jarige leeftijd.

Nieuws Scout en voormalig assistent-trainer Bruins Slot (73) overleden

Tonny Bruins Slot is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bevestigd. Bruins Slot gold als een van de meest gerenommeerde scouts van Nederland. Bruins Slot was nog als scout verbonden aan Ajax. In de jaren 90 was hij jarenlang de assistent van trainer Johan Cruijff bij FC Barcelona, waarmee hij de Europacup II […]

Rouw Rouwverwerking extra moeilijk bij overlijden coronatijd

Uitvaarten verlopen in deze tijd van corona anders dan anders. Uitvaartverzorger Catrien Coolsma (42) uit Groningen legt uit wat de haken en ogen zijn als de richtlijnen van het RIVM in acht worden genomen.

Nieuws Actrice Corrie van Gorp (78) overleden

Actrice Corrie van Gorp is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar familie bekendgemaakt. Van Gorp overleed in haar slaap. Corrie van Gorp was bekend als danseres, zangeres, actrice en comédienne. Begin jaren 70 brak zij door toen ze samen met Willem Nijholt optrad in theatershows van Wim Sonneveld. Na een hoofdrol in de musical […]