Terug
In memoriam

Journalist John Schiphouwer (60) uit Emmer-Compascuum was een duizendpoot

John Schiphouwer

Journalist John Schiphouwer uit Emmer-Compascuum is vorige week dinsdag overleden. Hij werkte ruim tien jaar voor het weekblad Emmen.nu, een voorganger van de door NDC Mediagroep uitgegeven Emmer Courant.

De in Klazienaveen geboren en getogen Schiphouwer zette eind jaren tachtig zijn eerste schreden op het journalistieke pad bij de pas gestarte lokale omroep Radio Emmen. Later was hij onder andere werkzaam bij het huis-aan-huisblad Perspectief, dat in de gemeente Emmen verscheen.

Met zijn eigen bedrijf begon Schiphouwer een website met nieuws uit Zuidoost-Drenthe. Dat resulteerde in 2005 in de start van het weekblad Emmen.nu, waar Schiphouwer als journalist bij betrokken was. Emmen.nu werd uitgegeven door Boom regionale uitgevers uit Meppel. Vlak na de overname van Boom door NDC Mediagroep in 2017 ging het weekblad verder als de Emmer Courant.

Discjockey in de IBO Bar

Voordat zijn journalistieke carrière begon was Schiphouwer werkzaam bij onder andere Schomaker Mannenmode. Daarnaast maakte hij naam als discjockey van discotheek IBO Bar in Barger-Compascuum. Hij draaide daar van 1976 tot 1993. Ook stond hij in de afgelopen jaren enkele malen achter de draaitafels tijdens het muziekevenement Back to the Music in Klazienaveen.

John Schiphouwer en Judith Regendorp (links) presenteren de Sportverkiezingen Emmen.

Miss Emmen-verkiezing en sportverkiezing

Schiphouwer was één van de drijvende krachten achter de Miss Emmen-verkiezing op het marktplein in Emmen. Nadat hij het evenement jarenlang had gepresenteerd, bleef hij als jurylid bij het grote evenement betrokken. Ook presenteerde hij een aantal keren de jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Emmen, samen met RTV Drenthe-collega’s Judith Regendorp en Ineke Kemper. Kemper nam het stokje over als presentatrice, maar Schiphouwer bleef verbonden als jurylid bij de verkiezing.

Om gezondheidsredenen moest hij in 2017 stoppen met zijn werkzaamheden.

John Schiphouwer laat een vrouw, zoon en dochter na. Hij is 60 jaar geworden.

Bron: Dagblad van het Noorden. Geplaatst 15-9-2020