John Schiphouwer
Door: Team Mensenlinq in In memoriam

Journalist John Schiphouwer (60) uit Emmer-Compascuum was een duizendpoot

Journalist John Schiphouwer uit Emmer-Compascuum is vorige week dinsdag overleden. Hij werkte ruim tien jaar voor het weekblad Emmen.nu, een voorganger van de door NDC Mediagroep uitgegeven Emmer Courant.

De in Klazienaveen geboren en getogen Schiphouwer zette eind jaren tachtig zijn eerste schreden op het journalistieke pad bij de pas gestarte lokale omroep Radio Emmen. Later was hij onder andere werkzaam bij het huis-aan-huisblad Perspectief, dat in de gemeente Emmen verscheen.

Met zijn eigen bedrijf begon Schiphouwer een website met nieuws uit Zuidoost-Drenthe. Dat resulteerde in 2005 in de start van het weekblad Emmen.nu, waar Schiphouwer als journalist bij betrokken was. Emmen.nu werd uitgegeven door Boom regionale uitgevers uit Meppel. Vlak na de overname van Boom door NDC Mediagroep in 2017 ging het weekblad verder als de Emmer Courant.

Discjockey in de IBO Bar

Voordat zijn journalistieke carrière begon was Schiphouwer werkzaam bij onder andere Schomaker Mannenmode. Daarnaast maakte hij naam als discjockey van discotheek IBO Bar in Barger-Compascuum. Hij draaide daar van 1976 tot 1993. Ook stond hij in de afgelopen jaren enkele malen achter de draaitafels tijdens het muziekevenement Back to the Music in Klazienaveen.

John Schiphouwer en Judith Regendorp (links) presenteren de Sportverkiezingen Emmen.

Miss Emmen-verkiezing en sportverkiezing

Schiphouwer was één van de drijvende krachten achter de Miss Emmen-verkiezing op het marktplein in Emmen. Nadat hij het evenement jarenlang had gepresenteerd, bleef hij als jurylid bij het grote evenement betrokken. Ook presenteerde hij een aantal keren de jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Emmen, samen met RTV Drenthe-collega’s Judith Regendorp en Ineke Kemper. Kemper nam het stokje over als presentatrice, maar Schiphouwer bleef verbonden als jurylid bij de verkiezing.

Om gezondheidsredenen moest hij in 2017 stoppen met zijn werkzaamheden.

John Schiphouwer laat een vrouw, zoon en dochter na. Hij is 60 jaar geworden.

Bron: Dagblad van het Noorden. Geplaatst 15-9-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Rouw Tips van rouwtherapeut Renny Bos: ‘’Weggooien kan altijd nog!’’

Voor de één een makkelijkere klus dan voor de ander: het opruimen van het huis of de spullen van de dierbare overledene. Rouwtherapeut Renny Bos geeft aan beiden hetzelfde advies: ‘’Gooi niet overhaast spullen weg die waarde hebben. Ook opruimen hoort bij het rouwproces.’’

In memoriam Met het overlijden van Hieke de Hullu komt een einde aan de twee-eenheid

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Hieke de Hullu (1933-2019) uit Oosterhesselen.

Nieuws Coronaheld ’Captain Tom’ (100) overleden

De Britse oorlogsveteraan Tom Moore (100), wereldberoemd door zijn corona-inzamelingsactie, is gestorven na een coronabesmetting. Hij was onlangs opgenomen in het ziekenhuis. Moore had volgens familie de afgelopen weken een longontsteking. Daarom was hij nog niet gevaccineerd tegen Covid-19. De Britse koningin Elizabeth condoleerde de familie in een persoonlijke boodschap. De Britse premier Johnson noemde […]

Uitvaart Welke muziek klinkt er tijdens jouw uitvaart?

Mieke Telkamp stond met haar hit ‘Waarheen, waarvoor’ jarenlang in de Uitvaartmuziek Top 10, maar tijden zijn veranderd. Werd voorheen nog vaak gekozen voor klassieke, sobere muziek, tegenwoordig staat ook hardrock en house op het programma. De laatste tien jaar is een kentering gaande in de uitvaartwereld, uitvaarten worden steeds informeler en dat geldt ook voor de muziek.

Nieuws Zweedse detectiveschrijfster Maj Sjöwall overleden

De Zweedse auteur Maj Sjöwall is woensdag op 84-jarige leeftijd overleden, zo maakte haar uitgever bekend. Ze werd vooral bekend door de detectivereeks over rechercheur Martin Beck, die ze samen met haar levenspartner Per Wahlöö schreef. Hij overleed al in 1975. De boeken van het duo zijn ook in het Nederlands vertaald.

Coaching Wat als werken niet (goed) lukt tijdens de rouw?

Hij was in een soort van paniek. Het lukte hem niet om in zijn werk op zijn oude niveau te functioneren nu hij ook alleen voor de opvoeding van zijn twee jonge dochters (6 en 8 jaar oud) stond. Zijn werkgever begon de druk op te voeren. En dan sta je er alleen voor Zijn […]

Nieuws Jazzpianist Ellis Marsalis Jr. overleden aan coronavirus

NEW ORLEANS (ANP/DPA) – De Amerikaanse jazzpianist Ellis Marsalis Jr. is woensdag op 85-jarige leeftijd overleden aan het coronavirus. Dat meldt The New York Times.

Online onsterfelijkheid De vingerafdruk van mijn moeder.

De as van een overleden dierbare in een ring of hangertje, soms zelfs in een tatoeage. Een plukje haar of een fotogravure op een sieraad; er zijn veel mogelijkheden om vaste vorm te geven aan een herinnering. Ook een vingerafdruk is een manier om je dierbare dichtbij je te kunnen houden. Maar wat als je bij leven deze vingerafdruk niet hebt genomen? Er zijn dan toch nog mogelijkheden. Zelfs als de uitvaart al heeft plaatsgevonden. Cick Geers praatte hierover met Lisette; zij wilde niets liever dan de vingerafdruk van haar reeds overleden moeder.