Terug
Uitvaart

Inloopbeurs over uitvaart en de toekomst in Uitvaartcentrum Slingehof

Namens onze partners – Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen in de uitvaartbranche. Daarom houdt De Laatste Eer (DLE) in Drachten op zaterdag 1 april van 9.30 tot 13.00 uur een inloopbeurs met als thema ‘Uitvaart en de Toekomst’. Bezoekers kunnen onder meer leren over digitale nalatenschap, ‘watercrematie’ en de duurzame uitvaartkist van mycelium, oftewel schimmels. Daarnaast zijn verschillende ondernemers uit de regio present die actief zijn in de uitvaartbranche.

Hilda de Haan

Een jaar geleden trad Hilda de Haan aan als de nieuwe directeur van DLE. Onder dit 105 jaar oude bedrijf vallen persoonlijke uitvaartzorg, uitvaartverzekeringen op maat en Uitvaartcentrum Slingehof. De Haan wil echter nog iets extra’s bieden aan zowel particulieren als zzp’ers en dat is voor haar reden om de inloopbeurs te organiseren.

 

,,Er zijn veel ondernemers en organisaties in de regio Drachten actief in de uitvaartbranche. Tijdens de inloopbeurs kunnen belangstellenden kennis met hen maken en informatie inwinnen. Bijvoorbeeld over erfrechten en rouwbegeleiding, maar ook over rouwtextiel, uitvaartfotografie en persoonlijke gedenkbeelden. Om deze beurs iets eigens te geven, hebben we gekozen voor het thema ‘Uitvaart en de toekomst’. Nieuwe en minder bekende uitvaartmogelijkheden en producten komen aan bod, zoals de natuurbegraafplaats en de mycelium-uitvaartkist.”

Jay Mookhram

Lezingen

Op het programma staan ook twee lezingen. De eerste gaat over ‘resomeren – watercrematie’. Resomeren houdt in dat het lichaam van een overledene oplost in een wateroplossing. Deze uitvaartmethode is nog niet toegestaan in Nederland, maar dat is waarschijnlijk een kwestie van tijd. Het Nederlandse bedrijf Aquasolve ontwikkelt en produceert resomatie-apparatuur en de directeur van het bedrijf, de heer Mookhram, vertelt tijdens de inloopbeurs over het hoe en wat van resomeren.

 

Sander van der Meer

Sander van der Meer is voormalig forensisch ICT-specialist. Tegenwoordig is hij een autoriteit binnen de uitvaartbranche op het gebied van digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data. Hij gaat tijdens zijn lezing in op het ‘digitale spoor’ dat een overleden persoon vaak achterlaat, bijvoorbeeld op social media, en over de gevolgen en mogelijkheden ervan. Denk aan het veiligstellen van een vingerafdruk om een telefoon te ontgrendelen.

 

Vernieuwde Slingehof

Uitvaartcentrum Slingehof, waar de inloopbeurs plaatsvindt, is in 2019 gronding op de schop gegaan en met een derde uitgebreid. ,,Dat was dus vlak voor corona en veel mensen hebben het vernieuwde uitvaartcentrum nog niet gezien”, weet De Haan. ,,Mensen die nieuwsgierig zijn naar het resultaat, kunnen de inloopbeurs dus ook bezoeken om een kijkje nemen.”

 

Meer informatie staat op dle-drachten.nl/inloopbeurs. Via deze link kunnen belangstellenden zich aanmelden voor de lezingen.

 

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten