Terug
Nieuws

Echtgenoot Tineke Schouten overleden

In het bijzijn van zijn vrouw Tineke Schouten is Hans Brunyanszki overleden.

Dat laat de woordvoerder van de comédienne weten aan De Telegraaf. Hans was al enige tijd ziek, hij werd 79 jaar.

Naast hartproblemen kampte Hans met suikerziekte. Dat laatste deed hem op oudejaarsdag 2021 in het ziekenhuis belanden, waarna een paar dagen later zijn been werd geamputeerd. „Het kon niet langer meer”, vertelde hij destijds geëmotioneerd aan Privé. „Een amputatie was onvermijdelijk. Mijn aderen waren verstopt geraakt waardoor de wonden aan mijn voet niet meer heelden.” Hans kreeg uiteindelijk een kunstbeen.

In een interview met Vrouw, drie maanden geleden, liet Tineke (69) weten dat ze door de gezondheidsproblemen van haar man hun toekomstplannen moest bijstellen „Ik heb ooit wel gedacht: ik ga het een paar jaar rustig aan doen en leuke reisjes maken met mijn man. Maar dat is nu eigenlijk te laat, want zijn gezondheid is daarvoor inmiddels te slecht. Dat is heel jammer, maar wat ik nu ook wel heel leuk vind, is om met de oudste kleinkinderen een reisje te maken.”

In de jaren tachtig richtte Hans Brunyanszki het Jacobi Theater op, aan de Sint Jacobsstraat in Utrecht, daar speelde Tineke haar allereerste solovoorstellingen. Hans, die ruim veertig jaar samen was met de comédienne, laat vier kinderen na en acht kleinkinderen na. De uitvaart zal in besloten kring worden gehouden.

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 6-9-2023. Foto: Ⓒ RENI VAN MAREN