Door: Team Mensenlinq in Uitvaart

De kleurenkiezer: welke kleur past bij jouw uitvaart? 

Het is lang niet altijd meer zo vanzelfsprekend dat bij een uitvaart alleen donkere kleuren worden gebruikt. Voor veel kinderuitvaarten wordt gekozen voor een kleurexplosie en ook steeds meer volwassenen nemen hier een voorbeeld aan. Welke kleur spreekt voor jouw persoonlijkheid?

Net als dat er inmiddels talloze thema’s zijn om uit te kiezen voor een uitvaart, kan je ook één kleur centraal zetten. Zo kan de kleur terugkomen in de versiering, de bloemen, de rouwauto en zelfs in de grafsteen of urn. Als je een favoriete kleur hebt, is de keuze snel gemaakt. Maar wist je dat kleuren ook iets zeggen over onze persoonlijkheid? Dit is wat een kleur zegt over jou:  

Rood
Iemand die gek is op rood, haalt alles uit het leven en is vastberaden en vasthoudend. Roodliefhebbers zijn mensen die een alles-of-niets instelling hebben. Het zijn geboren leiders, gepassioneerd en vurig in de liefde en vaak ook erg romantisch ingesteld.  

Blauw
Als je fan bent van blauw, ben je fan van harmonie en structuur in je leven. Je houdt ervan om dingen netjes en schoon te houden en doet altijd moeite om aan een ander te denken. Blauwliefhebbers zijn rustig, gevoelig, onafhankelijk en vaak makkelijk in de omgang.  

Geel
Geel wordt geassocieerd met de kleur van de zon. Deze vrolijke kleur staat voor vreugde en optimisme. Iemand die gek is op de kleur geel, zal vaak iemand zijn die vriendelijk, intellectueel, vastberaden en gemotiveerd is. Geelliefhebbers zijn ook gek op nieuwe dingen leren. 

Oranje
Oranje is de kleur van levenslust. Mensen die dol zijn op de kleur oranje, beschikken over de eigenschappen blijheid, vitaliteit en optimisme. Oranjeliefhebbers zijn vaak enorm vriendelijk naar de mensen om zich heen en stralen vrolijkheid en gezelligheid uit. 

Groen
Ben je gek op groen, dan ben je iemand die openhartig, loyaal en liefhebbend is. Groen is een kleur die verbonden is met de balans tussen emotionele en geestelijke energie. Deze kleur staat dan ook wel voor vertrouwen, vrede en harmonie, hoop en stabiliteit.  

Paars
Dag paarsliefhebber! Of moeten we zeggen: dag creatieveling! Want als je dol bent op paars, ben je artistiek en uniek. Mensen die van paars houden hebben een groot respect voor andere mensen. Ook staat deze kleur voor mensen die intuïtief, authentiek en vredelievend zijn.  

Wit
Witliefhebbers zijn dol op orde in hun leven. Deze mensen zijn vaak erg georganiseerd en zijn niet dol op rommel. Daarnaast staat de kleur wit ook voor puurheid, helderheid, reinheid en zuiverheid. Mensen die houden van wit, zijn vaak geduldig, kunnen goed observeren en hebben mensenkennis. 

Zwart
Kies je voor zwart, dan ben je waarschijnlijk artistiek en gevoelig. Hoewel zwart misschien op sommigen overkomt als een duistere kleur, is dit voor zwartliefhebbers niet zo. Iemand die houdt van zwart, staat bekend om het volgen van zijn hoofd in plaats van zijn hart. Hij of zij is dus vaak analytisch en reflectief.  

Ben je op zoek naar meer inspiratie of tips voor een uitvaart of crematie? Lees hier bijvoorbeeld welke bloemen passen bij een uitvaart, of kies voor een van deze zes creatieve ‘DIY’s’ die een uitvaart nóg persoonlijker kunnen maken.  

Door: Nienke Kruizinga-van der Wal 

Bronnen: Mens en Gezondheid, Psychology Today 

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Rouw ‘Magische ervaring’ conservatoriumstudenten leidt tot luisterwandeling op natuurbegraafplaats

Onverwacht inspirerend. Zo hebben drie studenten van het Prins Claus Conservatorium hun bezoekjes aan natuurbegraafplaats Hillig Meer in Eext ervaren. In het kader van hun master hebben ze er improvisaties gemaakt. Het resultaat is te horen tijdens een luisterwandeling over de begraafplaats.

Nieuws Johny Voners, de F.C. De Kampioenen-acteur is overleden

Johny Voners, vooral bekend als Xavier Waterslaeghers uit de televisieserie F.C. De Kampioenen, is op 74-jarige leeftijd overleden. De acteur leed aan huidkanker.

Nieuws Cambuur-clubman Keimpe Vellinga overleden

Keimpe Vellinga is overleden, zo heeft SC Cambuur bekendgemaakt. De oud-manager veiligheidszaken en voormalig teammanager geldt als een clubicoon van de Leeuwarders. Hij was al geruime tijd ziek en is 74 jaar geworden.

Voorbereiden op later ‘Niemand mag alleen sterven’

Bij de koffieautomaat in de gang van het Hospice Gasthuis in de stad Groningen staat een man op leeftijd met twee kopjes cappuccino in zijn hand. Hij is even langs gekomen om zijn broer te bezoeken die op sterven ligt in één van de zes kamers van het hospice. „Mijn broer is hier al een paar maanden. De dokters hebben hem opgegeven”, vertelt hij. „We hebben hem hier gebracht, want de verwachting was dat hij nog maar een paar weken te leven had. Het is wonderbaarlijk dat hij er nog is. De zorg van de vrijwilligers doet hem goed. Het gaat beter met hem sinds hier verblijft.”

Achter de deuren van de dood De videograaf

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]

Nieuws Ineos-ploegleider Portal overleden

De wielerwereld is opgeschrikt door het overlijden van Nicolas Portal, ploegleider bij Team Ineos en oud-profwielrenner. De 40-jarige Fransman zou zijn overleden aan een hartinfarct. Portal behaalde meerdere successen als ploegleider. In 2013 loodste hij Chris Froome naar de overwinning in de Tour de France, als jongste ploegleider in de koers dat jaar. In de […]

In memoriam Hans Roelfsema, de trouwe huisarts die waakte over drie generaties Winschoters

In zijn woonplaats Winschoten is Hans Roelfsema overleden, tachtig jaar oud. Hij waakte als huisarts zo’n veertig jaar over drie generaties stadsbewoners.

Nieuws Oudste man ter wereld Bob Weighton (112) overleden

De oudste man ter wereld, de Brit Bob Weighton, is donderdag op 112-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn familie maakte dat bekend, aldus de Britse krant The Guardian.