Terug
Uitvaart

De kleurenkiezer: welke kleur past bij jouw uitvaart? 

Het is lang niet altijd meer zo vanzelfsprekend dat bij een uitvaart alleen donkere kleuren worden gebruikt. Voor veel kinderuitvaarten wordt gekozen voor een kleurexplosie en ook steeds meer volwassenen nemen hier een voorbeeld aan. Welke kleur spreekt voor jouw persoonlijkheid?

Net als dat er inmiddels talloze thema’s zijn om uit te kiezen voor een uitvaart, kan je ook één kleur centraal zetten. Zo kan de kleur terugkomen in de versiering, de bloemen, de rouwauto en zelfs in de grafsteen of urn. Als je een favoriete kleur hebt, is de keuze snel gemaakt. Maar wist je dat kleuren ook iets zeggen over onze persoonlijkheid? Dit is wat een kleur zegt over jou:  

Rood
Iemand die gek is op rood, haalt alles uit het leven en is vastberaden en vasthoudend. Roodliefhebbers zijn mensen die een alles-of-niets instelling hebben. Het zijn geboren leiders, gepassioneerd en vurig in de liefde en vaak ook erg romantisch ingesteld.  

Blauw
Als je fan bent van blauw, ben je fan van harmonie en structuur in je leven. Je houdt ervan om dingen netjes en schoon te houden en doet altijd moeite om aan een ander te denken. Blauwliefhebbers zijn rustig, gevoelig, onafhankelijk en vaak makkelijk in de omgang.  

Geel
Geel wordt geassocieerd met de kleur van de zon. Deze vrolijke kleur staat voor vreugde en optimisme. Iemand die gek is op de kleur geel, zal vaak iemand zijn die vriendelijk, intellectueel, vastberaden en gemotiveerd is. Geelliefhebbers zijn ook gek op nieuwe dingen leren. 

Oranje
Oranje is de kleur van levenslust. Mensen die dol zijn op de kleur oranje, beschikken over de eigenschappen blijheid, vitaliteit en optimisme. Oranjeliefhebbers zijn vaak enorm vriendelijk naar de mensen om zich heen en stralen vrolijkheid en gezelligheid uit. 

Groen
Ben je gek op groen, dan ben je iemand die openhartig, loyaal en liefhebbend is. Groen is een kleur die verbonden is met de balans tussen emotionele en geestelijke energie. Deze kleur staat dan ook wel voor vertrouwen, vrede en harmonie, hoop en stabiliteit.  

Paars
Dag paarsliefhebber! Of moeten we zeggen: dag creatieveling! Want als je dol bent op paars, ben je artistiek en uniek. Mensen die van paars houden hebben een groot respect voor andere mensen. Ook staat deze kleur voor mensen die intuïtief, authentiek en vredelievend zijn.  

Wit
Witliefhebbers zijn dol op orde in hun leven. Deze mensen zijn vaak erg georganiseerd en zijn niet dol op rommel. Daarnaast staat de kleur wit ook voor puurheid, helderheid, reinheid en zuiverheid. Mensen die houden van wit, zijn vaak geduldig, kunnen goed observeren en hebben mensenkennis. 

Zwart
Kies je voor zwart, dan ben je waarschijnlijk artistiek en gevoelig. Hoewel zwart misschien op sommigen overkomt als een duistere kleur, is dit voor zwartliefhebbers niet zo. Iemand die houdt van zwart, staat bekend om het volgen van zijn hoofd in plaats van zijn hart. Hij of zij is dus vaak analytisch en reflectief.  

Ben je op zoek naar meer inspiratie of tips voor een uitvaart of crematie? Lees hier bijvoorbeeld welke bloemen passen bij een uitvaart, of kies voor een van deze zes creatieve ‘DIY’s’ die een uitvaart nóg persoonlijker kunnen maken.  

Door: Nienke Kruizinga-van der Wal 

Bronnen: Mens en Gezondheid, Psychology Today