Door: Team Mensenlinq in Nieuws

De Graafschap-icoon Henk ‘Kappertje’ Overgoor (75) overleden aan de gevolgen van corona

Voormalig De Graafschap-speler Henk ‘Kappertje’ Overgoor is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De Gendringenaar is 75 jaar geworden.oormalig De Graafschap-speler Henk ‘Kappertje’ Overgoor is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De Gendringenaar is 75 jaar geworden.

Maar Henk Overgoor, ‘Kappertje’ genoemd omdat hij uit een kappersfamilie uit Gendringen stamde, is veel meer dan alleen die wedstrijd. Tussen 1965 en 1980 speelde de verdediger 393 competitie- en bekerduels voor De Graafschap. Alleen John Leeuwerik, Ron Olyslager en Jan Vreman speelden in de 66-jarige historie meer officiële wedstrijden voor De Graafschap. Vier jaar op rij (1973-1977) speelde Overgoor met de Achterhoekers in de eredivisie. Een beenbreuk tegen FC Groningen maakte een einde aan zijn profloopbaan.

Altijd gewerkt

Overgoor bleef altijd semiprof. ,,Ik werkte acht uur per dag bij Trox in het Duitse Anholt. Daarna ging ik snel naar huis en dan had m’n vrouw Ans de sporttas al gepakt, zodat ik kon trainen”, vertelde hij twaalf jaar geleden. ,,Nu hoor ik wel eens dat profvoetballers moe zijn. Dat snap ik niet.”

Overgoor was als kind al helemaal idolaat van het voetbalspel. ,,’s Nachts stond ik op om te kijken of het regende. Als een wedstrijd werd afgelast begon ik te huilen. Ik was elf toen ik in de A-junioren van Gendringen speelde en met  veertien jaar deed ik al in het eerste elftal mee. In Netterden kon ik een keer het trainingspak aanhouden. ‘Ga jij maar weer zitten, je bent nog veel te jong’, zei de scheidsrechter tegen me.”

Zijn profcarrière begon Overgoor niet bij De Graafschap, maar in Deventer bij Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar in het jeugdinternaat verbleef.  ,,Ik kwam in Deventer in het internaat, samen met Nico van Zoghel, Henk Warnas en Pleun Strik. Ik was m’n hele leven nog nooit van huis geweest. Ik had het best naar m’n zin, maar toen trainer Evert Teunissen van De Graafschap me in 1965 vroeg, heb ik dat meteen gedaan.”

Na zijn profloopbaan speelde Overgoor nog bij het Duitse SV Vrasselt, om vervolgens jaren in het vijfde elftal van Gendringen te voetballen. Ook werd hij jeugdtrainer bij De Graafschap en in het amateurvoetbal was hij hoofdtrainer bij Zeddam en VVL. Tot op hoge leeftijd speelde hij nog mee met het elftal van Oud De Graafschap.

De laatste jaren zag Overgoor bijna alle thuiswedstrijden van De Graafschap nog en bekeek ook veel duels in het amateurvoetbal. Aan de immer gesoigneerde en vitale Gendringenaar was zijn gevorderde leeftijd niet af te zien. Een aantal weken geleden werd bij Overgoor het coronavirus geconstateerd. De ex-prof lag ruim twee weken op de IC-afdeling en overleed donderdag.

Bron: De Gelderlander. Geplaatst 24-4-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

In memoriam Co van der Pol was een markante persoonlijkheid

De heer J.J. (Co) van de Pol, oud-directeur van de toenmalige zuivelcoöperatie NCZ Coberco (nu FrieslandCampina) is op 25 september op 93-jarige leeftijd overleden. Hij was een markante persoonlijkheid die de coöperatie ten gunste van de leden-veehouders spectaculair deed groeien.

Uitvaart ‘Een persoonlijk en tot in detail verzorgd afscheid biedt een eerste troost’

Te midden van verdriet binnen heel korte tijd het afscheid van een dierbare regelen: het lijkt een onmogelijke taak. ,,Hoe meer je van iemand houdt en hoe meer en intenser de herinneringen aan iemand zijn, hoe groter het verdriet is wanneer je een geliefde verliest. De lege stoel, het niet meer kunnen delen van een gebeurtenis die dag… Het is de passie van Greetje Brontsema van Memorables uitvaartverzorging om te helpen om van die ingrijpende gebeurtenis een waardevolle herinnering te maken, een eerste troost.

Voorbereiden op later Tips voor rouwverwerking bij een kind

Voor veel ouders is het een van de moeilijkste onderwerpen om met hun kinderen over te praten: de dood. Toch doe je er volgens orthopedagoog Mary Mijnlieff, gespecialiseerd in rouw- en verliesbegeleiding voor kinderen, goed aan om dat regelmatig te doen. ,,Erover spreken maakt de dood minder bedreigend.”

Rouw 8 podcasts over rouw en verlies om nu te luisteren

Heb je geen zin om boeken te lezen of films te kijken, of ben je simpelweg een groot fan van podcasts? Ook over onderwerpen als rouw en overlijden zijn mooie podcasts gemaakt, die een steuntje in de rug kunnen bieden of gewoon prettig zijn om naar te luisteren in een moeilijke tijd. Wij hebben acht van de mooiste podcasts voor je op een rijtje gezet.

Online onsterfelijkheid De vergankelijkheid van WhatsApp

Een foto plaatsen op Instagram, even een snel bericht op Facebook of Twitter. Je kleding bestel je handig via je online account bij internetwinkels, contact met je jeugdvriendin hou je via de mail. Je hebt meer foto’s op je mobiel opgeslagen dan er ooit in een fotoalbum geplakt kunnen worden. Je filmpjes en documenten staan handig en overzichtelijk opgeslagen in ‘the cloud’. We staan er niet bij stil, maar veel van wat we in ons leven doen en meemaken gebeurt digitaal, online of staat in verbinding met het web. Allemaal prima zolang je er zelf nog bij kunt. Maar wat gebeurt er met jouw online leven als je er niet meer bent? In deze serie praat Cick Geers met digitaal specialist Sander van der Meer over de vele facetten van een erfenis die niet in waarde is uit te drukken: je digitale nalatenschap.

Voorbereiden op later Aangesteld als executeur: hoe pak je het aan?

Je wordt door een dierbare gevraagd om executeur te zijn en zijn of haar nalatenschap de regelen. Wat staat je te wachten als je ‘ja’ zegt en wat zijn de belangrijke dingen waar je om moet denken? Er zullen ongetwijfeld veel vragen voorbij komen als je geen ervaring hebt. Notaris Henk Broekema geeft antwoord.

Coaching Wat als werken niet (goed) lukt tijdens de rouw?

Hij was in een soort van paniek. Het lukte hem niet om in zijn werk op zijn oude niveau te functioneren nu hij ook alleen voor de opvoeding van zijn twee jonge dochters (6 en 8 jaar oud) stond. Zijn werkgever begon de druk op te voeren. En dan sta je er alleen voor Zijn […]

Voorbereiden op later Een persoonlijk afscheid

Een uitvaart in Nederland lijkt van oudsher een traditie van een uitvaartplechtigheid, een condoleance met daarna als afsluiter koffie of thee met een plak cake. Steeds vaker zie je dat mensen ervoor kiezen om een afscheid een meer persoonlijk tintje te geven. Dat kan met muziek bijvoorbeeld, of met foto’s of videomateriaal. Maar er zijn veel meer manieren. Wat is verplicht/verboden, en welke manieren zijn er om een afscheid écht persoonlijk te maken? In de serie ‘Een persoonlijk afscheid’ laten we dit zien.