Door: Team Mensenlinq in Nieuws

De Graafschap-icoon Henk ‘Kappertje’ Overgoor (75) overleden aan de gevolgen van corona

Voormalig De Graafschap-speler Henk ‘Kappertje’ Overgoor is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De Gendringenaar is 75 jaar geworden.oormalig De Graafschap-speler Henk ‘Kappertje’ Overgoor is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De Gendringenaar is 75 jaar geworden.

Maar Henk Overgoor, ‘Kappertje’ genoemd omdat hij uit een kappersfamilie uit Gendringen stamde, is veel meer dan alleen die wedstrijd. Tussen 1965 en 1980 speelde de verdediger 393 competitie- en bekerduels voor De Graafschap. Alleen John Leeuwerik, Ron Olyslager en Jan Vreman speelden in de 66-jarige historie meer officiële wedstrijden voor De Graafschap. Vier jaar op rij (1973-1977) speelde Overgoor met de Achterhoekers in de eredivisie. Een beenbreuk tegen FC Groningen maakte een einde aan zijn profloopbaan.

Altijd gewerkt

Overgoor bleef altijd semiprof. ,,Ik werkte acht uur per dag bij Trox in het Duitse Anholt. Daarna ging ik snel naar huis en dan had m’n vrouw Ans de sporttas al gepakt, zodat ik kon trainen”, vertelde hij twaalf jaar geleden. ,,Nu hoor ik wel eens dat profvoetballers moe zijn. Dat snap ik niet.”

Overgoor was als kind al helemaal idolaat van het voetbalspel. ,,’s Nachts stond ik op om te kijken of het regende. Als een wedstrijd werd afgelast begon ik te huilen. Ik was elf toen ik in de A-junioren van Gendringen speelde en met  veertien jaar deed ik al in het eerste elftal mee. In Netterden kon ik een keer het trainingspak aanhouden. ‘Ga jij maar weer zitten, je bent nog veel te jong’, zei de scheidsrechter tegen me.”

Zijn profcarrière begon Overgoor niet bij De Graafschap, maar in Deventer bij Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar in het jeugdinternaat verbleef.  ,,Ik kwam in Deventer in het internaat, samen met Nico van Zoghel, Henk Warnas en Pleun Strik. Ik was m’n hele leven nog nooit van huis geweest. Ik had het best naar m’n zin, maar toen trainer Evert Teunissen van De Graafschap me in 1965 vroeg, heb ik dat meteen gedaan.”

Na zijn profloopbaan speelde Overgoor nog bij het Duitse SV Vrasselt, om vervolgens jaren in het vijfde elftal van Gendringen te voetballen. Ook werd hij jeugdtrainer bij De Graafschap en in het amateurvoetbal was hij hoofdtrainer bij Zeddam en VVL. Tot op hoge leeftijd speelde hij nog mee met het elftal van Oud De Graafschap.

De laatste jaren zag Overgoor bijna alle thuiswedstrijden van De Graafschap nog en bekeek ook veel duels in het amateurvoetbal. Aan de immer gesoigneerde en vitale Gendringenaar was zijn gevorderde leeftijd niet af te zien. Een aantal weken geleden werd bij Overgoor het coronavirus geconstateerd. De ex-prof lag ruim twee weken op de IC-afdeling en overleed donderdag.

Bron: De Gelderlander. Geplaatst 24-4-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Coaching December, ook een feestmaand als je rouwt?

En dan is het weer december, de maand van familie, samenzijn, gezelligheid, eten en lichtjes. Voor mensen in de rouw is het zoeken naar zingeving. Wat is het kerstfeest zonder een geliefde, waarom zou ik het nieuwe jaar vrolijk inluiden nu … er niet meer is?

Rouw Hulp voor nabestaanden van wie dierbare uit leven gestapt is

Hoe moet je verder met je leven als een dierbare daaruit is gestapt? Met die vraag worstelen tal van mensen van wie de partner, een familielid of een vriend zelfmoord heeft gepleegd. De Stichting Nabestaan Na Zelfdoding Drenthe wil hen helpen.

Coaching De keuze die ik niet zelf mocht maken vanwege de impact op het rouwproces

Kunnen we niet stoppen met behandelen? Dit leidt toch nergens toe? Het lijden is werkelijk niet meer te verdragen.

In memoriam Witte Jan Oosting uit Emmen, een terriër die van een geintje hield

Tijd van Leven beschrijft het gepasseerde bestaan van mensen met een bijzonder verhaal. Vandaag Jan Oosting uit Emmen (1948-2019).

Rouw 8 podcasts over rouw en verlies om nu te luisteren

Heb je geen zin om boeken te lezen of films te kijken, of ben je simpelweg een groot fan van podcasts? Ook over onderwerpen als rouw en overlijden zijn mooie podcasts gemaakt, die een steuntje in de rug kunnen bieden of gewoon prettig zijn om naar te luisteren in een moeilijke tijd. Wij hebben acht van de mooiste podcasts voor je op een rijtje gezet.

Rouw Merle maakt sieraden van tranen: ‘Met het dragen van je tranen laat je zien dat moeilijke emoties ook heel mooi kunnen zijn’

Tranen. De relatie met tranen is voor iedereen anders. Zeker als je in rouw bent kunnen tranen veel betekenissen hebben. Tranen speelden een rol in het leven van Merle Bergers en als ze voor haar opleiding besluit om traanstenen te maken, wordt ze overladen met aanvragen. Merle: ,,Mensen die iemand hebben verloren willen hun tranen verzamelen als een herinnering aan die persoon.”  Tijdens haar studie op de Design […]

Portriat of love
Rouw Lydia Jansen schildert portretten: ‘Mijn moeder kon geen mooi portret van oma vinden, dus schilderde ik één’

Je trekt kastjes en fotoboeken open, op zoek naar die ene foto. De perfecte foto om je dierbare te herinneren. Maar je kunt niks vinden. Zoveel mooie herinneringen samen, maar geen foto die laat zien wie hij of zij écht was. Daar zag kunstenares Lydia Jansen een gat in de markt en begon ze met ‘Portretten van liefde’. Lydia: ,,Ik hoef niet iemands volledige verhaal […]

Rouw OPENLUCHTMUSEUM

Heb je ook weleens dat je heel graag iets wilt delen met iemand, maar je vrijwel tegelijkertijd realiseert dat dat niet meer kan? Ik heb dat vrij regelmatig, maar kort geleden overviel het me zoals ik het nog niet eerder gehad heb. Een verhaal over wespen, een pannenkoekenhuis en de pijn van een vreselijk gemis. […]