Door: Team Mensenlinq in Nieuws

De Graafschap-icoon Henk ‘Kappertje’ Overgoor (75) overleden aan de gevolgen van corona

Voormalig De Graafschap-speler Henk ‘Kappertje’ Overgoor is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De Gendringenaar is 75 jaar geworden.oormalig De Graafschap-speler Henk ‘Kappertje’ Overgoor is donderdag aan de gevolgen van het coronavirus overleden. De Gendringenaar is 75 jaar geworden.

Maar Henk Overgoor, ‘Kappertje’ genoemd omdat hij uit een kappersfamilie uit Gendringen stamde, is veel meer dan alleen die wedstrijd. Tussen 1965 en 1980 speelde de verdediger 393 competitie- en bekerduels voor De Graafschap. Alleen John Leeuwerik, Ron Olyslager en Jan Vreman speelden in de 66-jarige historie meer officiële wedstrijden voor De Graafschap. Vier jaar op rij (1973-1977) speelde Overgoor met de Achterhoekers in de eredivisie. Een beenbreuk tegen FC Groningen maakte een einde aan zijn profloopbaan.

Altijd gewerkt

Overgoor bleef altijd semiprof. ,,Ik werkte acht uur per dag bij Trox in het Duitse Anholt. Daarna ging ik snel naar huis en dan had m’n vrouw Ans de sporttas al gepakt, zodat ik kon trainen”, vertelde hij twaalf jaar geleden. ,,Nu hoor ik wel eens dat profvoetballers moe zijn. Dat snap ik niet.”

Overgoor was als kind al helemaal idolaat van het voetbalspel. ,,’s Nachts stond ik op om te kijken of het regende. Als een wedstrijd werd afgelast begon ik te huilen. Ik was elf toen ik in de A-junioren van Gendringen speelde en met  veertien jaar deed ik al in het eerste elftal mee. In Netterden kon ik een keer het trainingspak aanhouden. ‘Ga jij maar weer zitten, je bent nog veel te jong’, zei de scheidsrechter tegen me.”

Zijn profcarrière begon Overgoor niet bij De Graafschap, maar in Deventer bij Go Ahead Eagles, waar hij twee jaar in het jeugdinternaat verbleef.  ,,Ik kwam in Deventer in het internaat, samen met Nico van Zoghel, Henk Warnas en Pleun Strik. Ik was m’n hele leven nog nooit van huis geweest. Ik had het best naar m’n zin, maar toen trainer Evert Teunissen van De Graafschap me in 1965 vroeg, heb ik dat meteen gedaan.”

Na zijn profloopbaan speelde Overgoor nog bij het Duitse SV Vrasselt, om vervolgens jaren in het vijfde elftal van Gendringen te voetballen. Ook werd hij jeugdtrainer bij De Graafschap en in het amateurvoetbal was hij hoofdtrainer bij Zeddam en VVL. Tot op hoge leeftijd speelde hij nog mee met het elftal van Oud De Graafschap.

De laatste jaren zag Overgoor bijna alle thuiswedstrijden van De Graafschap nog en bekeek ook veel duels in het amateurvoetbal. Aan de immer gesoigneerde en vitale Gendringenaar was zijn gevorderde leeftijd niet af te zien. Een aantal weken geleden werd bij Overgoor het coronavirus geconstateerd. De ex-prof lag ruim twee weken op de IC-afdeling en overleed donderdag.

Bron: De Gelderlander. Geplaatst 24-4-2020

Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:herinerhen
HerinnerHen Blijvend in herinnering

We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.

Uitvaart Cake of champagne na de uitvaart?

Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.

Daphne Hagendoorn
Rouw Daphne maakt interieursieraden van as: ‘Mijn oma hield van bloemen, dus ik verwerkte haar as in een vaasje’

Uitstrooien, begraven of op de schouw zetten: het zijn de meest voorkomende dingen die we doen met het as van een dierbare die overleden is. Maar dat kan ook anders, dacht Daphne Hagendoorn. En zo is een jaar geleden Blooming Ashes ontstaan: ,,Veel mensen zetten de urn uit het zicht, maar met de interieursieraden die ik maak krijgt […]

Online onsterfelijkheid Digitale nazorg

Een foto plaatsen op Instagram, even een snel bericht op Facebook of Twitter. Je kleding bestel je handig via je online account bij internetwinkels, contact met je jeugdvriendin hou jw via de mail.  Je hebt meer foto’s op je mobiel opgeslagen dan er ooit in een fotoalbum geplakt kunnen worden. Je filmpjes en documenten staan […]

Uitvaart Zes keer creatieve DIY’s voor een uitvaart.

Om een uitvaart nóg persoonlijker te maken, kan je creatief aan de slag gaan met DIY’s. Het woord ‘DIY’ staat voor ‘Do It Yourself’: je creëert dus zelf de aankleding van een uitvaart. Zo kan je persoonlijke decoratie knutselen of op een originele manier een herdenkingsplek inrichten. Wij geven je 6 tips voor mooie DIY’s op een uitvaart.   Memory jar  Met de zogeheten ‘mason jars’ kan je eigenlijk […]

Achter de deuren van de dood De NalatenschapsMakelaar

Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? Is het een roeping, een bewuste keuze? Wat betekent het voor je persoonlijke leven als je in een branche werkt waar de dood een (prominente) rol speelt? In deze serie spreekt Cick Geers met mensen die hun werk uitvoeren rondom de dood.

Uitvaart Mama, je bent de liefste van de hele wereld’

Muzikale inspiratie voor rouw en uitvaart: de uitvaart van een vader of moeder. De muziek begint daar waar de macht van het woord stopt’, zei componist Richard Wagner. Muziek kan herinneringen opbrengen of troost bieden tijdens een uitvaart of rouwperiode. Je wilt graag dat het typerend is voor jou, of voor een dierbare die overleden […]

In memoriam Boek als levend monument voor 102.000 oorlogsslachtoffers

2017 stond voor onderzoeker José Martin van Herinneringscentrum Kamp Westerbork in het teken van een monsterklus. Het afgelopen jaar werkte ze aan De 102.000 Namen: een monument voor alle vanuit Nederland gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma.

Voorbereiden op later Voor altijd rust op natuurbegraafplaats Reiderwolde

Al weer bijna tien jaar is het mogelijk om begraven te worden op natuurbegraafplaats Reiderwolde in de gemeente Oldambt in Oost- Groningen, ten oosten van de Blauwe Stad. De initiatiefnemers hebben zich er voor ingezet om van 200 hectare landbouwgrond een florerend gevarieerd natuurgebied met een natuurbegraafplaats te maken. „Het is een enorme klus geweest”, zegt Trudy de Weerd, één van de initiattiefnemers en woordvoerder van natuurbegraafplaats Reiderwolde. „Maar we zijn erg tevreden over het resultaat. Het is een prachtige natuurbegraafplaats geworden in een gebied dat voor iedereen toegankelijk is. Al weer een paar honderd overledenen hebben er een laatste rustplaats gevonden”, zegt ze.

Rouw Zussen

Tijdens mijn vrijwilligerswerk in het Hospice, leerde ik een wijze les. Een les die ik nooit meer zal vergeten en die ik me, bij ieder verdrietig afscheid, herinner.