Terug
Nieuws

Cheers-actrice Kirstie Alley (71) overleden

De Amerikaanse actrice Kirstie Alley is op 71-jarige leeftijd overleden. Haar kinderen True en Lillie Parker hebben dat bekendgemaakt op Twitter. Alley leed al langer aan kanker.

„Hoe iconisch ze ook op het scherm was, ze was een nog fantastischer moeder en grootmoeder”, schrijven haar kinderen op Twitter. Ze stierf omringd door haar naaste familie.

Alley speelde in films en televisieseries. Haar eerste filmrol kreeg ze in 1982, toen ze een Vulcan mocht spelen in Star Trek II: The Wrath of Khan. In Nederland werd de actrice bekend voor haar rol in de serie North and South uit 1985 over de Amerikaanse burgeroorlog. Haar grote doorbraak kwam twee jaar later met haar rol van Rebecca Howe in de succesvolle komedieserie Cheers. In 1991 kreeg ze voor haar rol een Golden Globe voor beste vrouwelijke actrice in een televisieserie en een Emmy Award voor beste vrouwelijke hoofdrol.

Met John Travolta maakte ze in de jaren negentig de commercieel succesvolle Look Who’s Talking trilogie. Travolta reageerde op Instagram op het overlijden van zijn voormalige tegenspeelster. „Kirstie was een van de meest speciale relaties die ik ooit heb gehad”, schreef hij bij een foto van de actrice. „Ik hou van je Kirstie. Ik weet dat we elkaar weer zullen zien.”

Bron: De Telegraaf. Geplaatst 6-12-2022. Foto: Ⓒ REUTERS

Welkom (terug) op onze website!

Onze overlijdensberichtenpagina heeft een make-over gekregen met een nieuw design, maar we willen u geruststellen dat de bestaande functionaliteiten ongewijzigd zijn gebleven. De volgende functies hebben we toegevoegd:

Als u vragen heeft of feedback wilt delen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via [email protected]. We streven er altijd naar om u de beste ervaring te bieden.

Met vriendelijke groet,

Team Mensenlinq

Sluiten