De Britse ontwerper en restauranthouder Terence Conran is op 88-jarige leeftijd overleden. Het bestuur van het Design Museum, dat hij hielp stichten, heeft dat vandaag bekendgemaakt. Conran werd algemeen beschouwd als een visionair, die van grote invloed is geweest op de vormgeving van het hedendaagse leven in Groot-Brittannië.
Conran was onder meer oprichter van de meubelketen Habitat. Hij ontwierp gedurende zijn carrière een reeks van ruimtes en producten, variërend van restaurants en cafés tot meubels en huishoudelijke artikelen. Hij opende ook zelf een aantal eetgelegenheden in de Engelse hoofdstad en was actief in de detailhandel.
,,Hij laat een schat aan huishoudelijke en industriële ontwerpen na die altijd bij ons zal blijven. En het Design Museum, dat hij bedacht, inspireerde en bestuurde, is zijn meest briljante, blijvende bijdrage en nalatenschap’’, aldus bestuursvoorzitter Lord Mandelson over de grote verdienste van Conran.
Bron: Algemeen Dagblad. Geplaatst 13-9-2020
Vond je dit een nuttig artikel? Deel het:
We willen hen die we moeten missen blijven herinneren. Met een HerinnerHen houdt u het verhaal van uw overleden dierbare levend. Mensenlinq plaatst hun verhaal en foto in een dag- of weekblad en ook op de site van Mensenlinq.
Cake of champagne na de uitvaart?
Wat zijn de alternatieven en trends.
Eigenaar Henk Drenth van stripwinkel Zinnebeeld in Groningen is overleden. Zijn familie en vrienden herinneren hem als een sociaal-gevoelig mens voor wie zijn gezin op de eerste plaats kwam. En daarna dan toch echt de strips. Hij laat een vrouw en een zoon achter. Henk werd 62 jaar.
Gevoelens van rouw worden door de meeste mensen automatisch gekoppeld aan de dood van een dierbare. Maar ook het verlies van een huwelijk of vriendschap, werk of gezondheid kan rouw veroorzaken. Voor veel mensen is de dood van een dierbare echter een van de meest ingrijpende en verdrietigste gebeurtenissen in het leven.
Ik zit aan tafel bij twee jonge vrouwen die hun moeder hebben verloren, samen gaan we de uitvaart vormgeven. Het verliezen van een dierbare is gecompliceerd. Was de relatie goed, dan heb je verdriet om het verlies, het gemis; afscheid is definitief. Was de relatie niet goed dan is het vaak nog ingewikkelder. Het verdriet […]
2017 stond voor onderzoeker José Martin van Herinneringscentrum Kamp Westerbork in het teken van een monsterklus. Het afgelopen jaar werkte ze aan De 102.000 Namen: een monument voor alle vanuit Nederland gedeporteerde en vermoorde Joden, Sinti en Roma.
Annie Emmerink heette ze, maar veel meer mensen kenden haar als Annie van ‘t kappeltje. Bij haar woonwagen op het woonwagenkamp in Emmen werd eind 2002 een kapel gebouwd. Niet lang daarna kwam bisschop Eijk langs om het gebouwtje en het Mariabeeld in te zegenen.
Borstkanker lijkt met glamour omgeven. Het is een doffe ellende, weet Meintje Haringsma. Ze kreeg borstkanker en deelde haar verhaal op internet. Ze begrijpt er helemaal niets van. Hoe kan iemand als Sylvie Meis toch op levensgrote billboards in niemendalletjes schitteren, terwijl zij vanwege een pijnlijk litteken alleen een sportbeha verdraagt? ,,Ik snap het niet zo goed’’, merkt Meintje Haringsma uit Lemmer eufemistisch op.
Manon Snoeker (www.trouwtoespraak.nl) is vrijgevestigd trouwambtenaar en spreekt daarnaast op ceremonies en plechtigheden zoals uitvaarten, huwelijken en jubilea. Manons werk is zoals het leven: vrolijkheid en verdriet wisselen elkaar af. In haar blogs neemt Manon ons mee bij haar werkzaamheden en vertelt ze over de bijzondere ontmoetingen die ze heeft met haar opdrachtgevers.
Er hangt een zweem van mysterie en onbekendheid rondom het werken in de uitvaartbranche. Alles rondom de dood is sowieso voor veel mensen een lastig onderwerp, laat staan als je er je beroep van hebt gemaakt. Wat beweegt iemand om het laatste afscheid van een persoon als werkterrein te hebben? Wat houdt het vak in? […]