Terug
Nieuws

Advertorial: Duurzaamheid? We laten graag zien dat het past bij ons vak

Boermans & de Vries Uitvaartzorg opent de deuren op 16 september a.s.

‘We hebben een bijzonder vak, maar wat we doen mag absoluut gezien worden. En daarom staan de deuren van onze uitvaartonderneming in Heeg wagenwijd open op zaterdag 16 september a.s. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. We laten niet alleen te zien wat we als uitvaartonderneming allemaal in huis hebben, maar ook hoe wij ons bedrijf hebben verduurzaamd’.

Leo Boermans, die samen met Eelco de Vries het bedrijf in 2020 overnam van Heslinga Uitvaartzorg, is terecht trots. Als eerste uitvaartonderneming in Friesland beschikt Boermans & de Vries per september over een 100% elektrische rouwauto. ‘Eén van de verduurzamingsmaatregelen die we genomen hebben’, licht hij de aanschaf van de auto toe. ‘We verduurzamen niet omdat het ‘hip’ is’, gaat Leo verder. ‘We doen het vanuit de stellige overtuiging dat we, daar waar we kunnen, onze bijdrage moeten leveren aan een betere toekomst voor de generaties na ons’.

 

Duurzame uitvaart

Leo legt uit dat zijn onderneming al eerder de stap naar een groene toekomst zette. ‘Van onze kisten is 90% volledig biologisch en snel afbreekbaar. Van spaanplaat met een kunststof laagje hebben we echt afscheid genomen’. Ook bij de families waar Leo en Eelco komen, zien ze een stijgende vraag naar een duurzame(re) uitvaart. ‘Natuur begraven heeft eisen als het gaat om de kist en de kleding van de overledene. Maar ook bij traditionele begrafenissen en crematies zie ik het als mijn taak om de familie te informeren over duurzaamheid en de belasting van het milieu. Ik merk dat de families dat waarderen én daar vaak zelf ook al over nagedacht hebben’.

Alle diensten in huis

Boermans & de Vries heeft zelf alle diensten in huis. ‘We verzorgen niet alleen de uitvaart, maar maken bijvoorbeeld ook het ontwerp van de rouwkaart en drukken deze in onze eigen huisdrukkerij’. Ook in de drukkerij zijn milieu verbeterende maatregelen getroffen. Zo is er een energiezuinige drukmachine aangeschaft en is het pand voorzien van zonnepanelen en energieneutraal. Leo wacht even en zegt dan: ‘Boermans & de Vries staat bekend om zijn persoonlijke aanpak en grote betrokkenheid. Wij vinden dat die betrokkenheid zich ook kan uiten in duurzaamheid en verantwoordelijkheid naar de toekomst. Uiteraard met respect voor de wensen van de families die we bijstaan. We hopen dat op 16 september a.s. tussen 10:00 en 16:00 uur te laten zien aan iedereen die geïnteresseerd is in ons vak. Ze zijn van harte welkom!’

Boermans & de Vries Uitvaartzorg De Draei 13 | 8621 CZ Heeg | 0515 – 85 57 57 | [email protected]

Geplaatst: 23-8-2023